Klart Lederskap - Gervase Bushe

I ... ble jeg introdusert til lederutviklingsprogrammet Clear Leadership som ble utviklet av canadieren Gervase Bushe i ..... Boken (med samme navn) og programmet ble først lansert i Sverige, og derfra kom det til Norge og jeg var så heldig å være med på den prosessen. Vi fikk oversatt boken til norsk, og den står seg meget godt på egne bein uten kurset. Hvorfor skal man lese denne boken? Fordi den inneholder «alt» man trenger å lese som leder – enten man er ny eller mer erfaren.

Gervase Bushe er opptatt av hvor mye tid som sløses bort på arbeidsplassen pga det han kaller «organizational mush», på norsk «organisasjonsgrums», som oppstår i miljøer med uklar kommunikasjon og uklare relasjoner og forventninger. Det er veldig kostbart!

Bushe var meget tidlig ute med å fange opp kunnskap om hjerneforskning og peker på betydningen av lederens evne til å skape innsikt for å oppnå læring. Han tydeliggjør betydningen av oppmerksomt nærvær i lederskap, av å lytte på flere nivåer, på nødvendigheten av å kjenne seg selv og av å by på seg selv før man kan gjøre seg håp om å kjenne andre. Han introduserer i boken modellen «Lærende samtale» som er meget velegnet når det oppstår gnisninger i relasjoner som kan føre til konflikter og han viser oss hvordan vi alle tyr til allmenne strategier for å unngå skam. Han vektlegger anerkjennelsens grunnleggende betydning i relasjoner – og ikke minst: Boken er full av gode pedagogiske modeller og praktiske øvelser!

Sagt om boken:

«A wise teacher, Bushe first takes us by the hand and patiently leads us deep into the mush that constitutes so much of the noncommunication of organizational life. Then, after we have recognized ourselves as the creators of that mush, he gives us the knowledge and practical tools we can use to break through the mush and create the clarity essential to effective leadership.” - Barry Oshry

Nyttig informasjon:

Engelsk utgave:

Norsk utgave:

9788245012385.jpg